Over mij

about-1
about-7
about-6
about-9
about-13
about-8
about-4
about-2
about-3
about-5
about-10
about-11
about-12
about-14
about-15

Ik heb ontzettend veel geluk gehad om te worden begeleid en onderwezen door meerdere zeer getalenteerde, creatieve en “gul-met-hun-kennis” kunstenaars, en heb ook opleidingen gehad gespecialiseerd in veel verschillende glaskunst technieken. Mijn groeiende passie voor deze kunst culmineerde in de opening van mijn eigen atelier/bedrijf in 2004.

Mijn specialiteiten zijn:

  • Brandschilderen – met behulp van speciale verven beelden op glas creëren, die vervolgens worden gebrand in een oven, laagje voor laagje. Deze stukjes gebrandschilderd glas kunnen worden gebruikt in glas-in-lood technieken.
  • Glas-in-lood – het ontwerp en de constructie van glas-in-lood panelen, hedendaagse of traditionele
  • Fusing – samen smelten van compatible glas
  • Slumpen – glas enigszins smelten zodat het de vorm van een mal krijgt
  • Appliqué – lijmen van glas stukken

Deze technieken zijn mooi op zichzelf, en kunnen ook worden gecombineerd om een vrijwel onbeperkte mogelijkheid van glaskunst uitdrukkingen te verkrijgen.

Ik ben altijd verbaasd en dankbaar voor de bijna oneindige mogelijkheden van glas – het kan worden gevormd, geschilderd, versmolten, gelijmd … De kleuren in het glas reageren op licht en veranderen met de tijd van de dag. Met glaskunst dat is opgehangen voor een raam heb je de dubbel plezier van niet alleen het glas, maar ook de schaduwen.

Ik kan aanbieden voor op maat gemaakt werk in opdracht, relatiegeschenken en unieke openbare kunstinstallaties. Ik creëer nieuw werk voor opdrachtgevers in nauw overleg met hen, rekening houdend met de locatie, de architectuur en de positie van het kunstwerk kijkt, en vooral, de persoonlijke voorkeuren van de klant. Ik besteed veel uren aan het maken van mijn unieke ontwerpen, de eerste en belangrijkste stap in het creatieve proces.

In mijn jongere jaren in de Verenigde Staten, Mexico, Canada en België, was ik een projectmanager op het gebied van het milieu, met geavanceerde graden in de microbiologie, chemische ingenieur en bedrijfskunde. Geleidelijk aan evolueerde ik in een Nederlands/Amerikaanse glaskunstenaar die woont en werkt in Den Haag. Ik ben ook co-directeur/mede-eigenaar van een gespecialiseerd toeleveringsbedrijf voor glasstudios, PELI Glass Products (www.peliglass.eu).

Lisa Di Campli
0628.755.901
info@dicampliglas.com

Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.
Voor meer informatie bent u van harte welkom om mij te bellen en
u bent altijd van harte welkom in mijn atelier!

Wat anderen zeggen over mij

Rein en Renata

Wij zijn zeer tevreden en zeer blij met uw glas-in-lood werk. Het is prachtig…

Rein en RenataVoorburg, NL

Bij toeval kwamen wij door Ravenstein en zagen bij het Glasmuseum een mooi kunstwerk met insecten.
Prachtig, leuk en wij liepen weer door. Op de een of andere manier heeft ons dit werk niet los gelaten en wij hebben contact met het museum opgenomen.
Ja, het was er nog en ja, het is te koop.Uw naam werd genoemd en ook de naam van uw kunstwerk, de Five Bugs.
Wij willen u hartelijk danken voor deze creatie en onze complimenten voor al het moois dat uit uw handen komt.

RobWadenoijen, NL